Izsáki Hírek

Az első hír...

Az Izsáki Hírek 2012. november 22-én meg- jelent számában közzétett FELHÍVÁS és bevezető újságcikk

Egy éves az ICK

Az IH 2013. decemberi újságcikke

Az ICK megújulása

Az IH 2014. novemberi számában megjelent FELHÍVÁS és újságcikk, valamint a decemberi tudósítás

Civil információs fórum Izsákon

A Bács-Kiskun megyei Civil Információs Centrum (CIC) munkatársai ezúttal Izsákon tartottak infor- mációs fórumot, amelyről az Izsáki Hírek 2015. novemberi számában is olvashatunk.

Három éves a kerekasztal

Az IH 2016. januári felvezetője az évfordu- lós ülés előtt, és a februári tudósítása az ülés után.

ICK újratöltve

Az IH 2017. januári felvezetője az évfordu- lós ülés előtt, és a februári tudósítása az ülés után.


ITV felvételei

Az ICK megalakulásáról


#


Városi Vegyeskar

Amatőr énekesekből álló, 1997-ben alakult, immár háromszoros ARANY mí- nősítésű énekkar váro- sunk büszkesége. Tovább a honlapra

Kolon Futóklub

Az országos futónaptár- ban is helyet kapó Kolon Kupa Futóverseny szer- vezőjének honlapján to- vábbi sporteseményekről is informálódhatunk.. Tovább a honlapra


Közérdekű

Izsáki civil szervezetek
  A Ptk., és a Ctv. jogszabályi feltételei szerint létesített civil szervezeteknek komoly felkészültséget igénylő, szigorú adminisztrációs (nyilvántartási, számlavezetési, beszámolási) követelményeknek kell megfelelniük. Ezekben a témákban való tapasztalatcsere sokat segíthet az előírások maradéktalan teljesítéséhez. Segítségül, itt az OBH adatbázisa alapján készitett lista az izsáki civil szervezetekről 2016 2017
  Lista a SZJA 1%-ot fogadó izsáki civil szervezetekről 2015 2016 2017
Az SZJA 1%-ot fogadó szervezeteknek célszerű regisztrálni az ado1szazalek.com internetes oldalon, ugyanis a keresőben található szervezetek részére a felhasználók pár kattintással ajánlhatják fel adójuk 1+1%-át.


Önkormányzati támogatás
  Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete által, az éves költség- vetésekből a civil szervezetek részére nyújtott támogatások:

2012 2013 2014 2015 2016 2017 #

A támogatások folyósítása a hatályos szabályzat szerint történik és a felhasználásról szóló beszámolót is annak megfelelően kell elkészíteni.


Izsáki plakáttérkép
* Kialakítás alatt! *

Példaképeink

Izsák Diszpolgára oklevél

  1993-ban Izsák Nagyközség Képviselő-testülete, attól a céltól vezérelve, hogy a közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket méltó elismerésben részesíthesse, valamint megfelelőként értékelve, példaként állíthassa a jelen és az utókor elé, IZSÁK DÍSZPOLGÁRA címet alapított azon állampolgárnak, - aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, vagy egész életművében mind a településünkön belül mind pedig oprszágosan, vagy nemzetközi viszonylatban olyan általános elismerést szezett, amely hozzájárul szűkebb hazánk jó hírnevének megőrzéséhez és öregbítéséhez, továbbá példamutató emberi magatartása miatt egyébként is köztiszteletben áll.
Az alapítás óta átadott Díszpolgári címek


  1997-ben - várossá avatásunk évében - a Képviselő-testület 7/1997 számú rendeletében IZSÁKÉRT EMLÉKÉREM kitüntetést alapitott - a város fejlesztésében, politikai, kulturális és gazdasági életében kiemelkedő és eredményes munkát végző személyek és vállalkozások részére.
Az alapítás óta átadott Izsákért Emlékérem kitüntettjei


Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2016 számú rendelete a Diszpolgári Cím, valamint az Izsákért Emlékérem adományozásáról

Események a Facebook-on

Az ICK székfoglalói által szervezett programok internetes megjelenésének egyik népszerű eszköze a Facebook. Ez lehet egy bejegyzés vagy kép (plakát), ami megjelenik a hírfolyamban a "kezdőlap"-on. Ez "tetszik"-elhető és megosztható, minek következtében megjelenik a saját, vagy mások "idővonalán". Hátránya az ilyen bejegyzésnek, hogy nem hivatkozhatunk rá!

A programok megjelenítésének hatékonyabb eszköze az Esemény létrehozása. Erre már ismerősöket is meghívhatunk! Ennek már van önálló "hivatkozási címe", amire klikkelve azonnal az adott eseményhez juthatunk.

Hátránya ezeknek a Facebook-os megjelenéseknek, hogy csak regisztráció után tekinthető meg! Akinek nincs Facebook regisztrációja, az kimarad belőle. Erre jó megoldás a Facebook oldal, amit mindenki megnézhet! Ezt alkalmazza az Izsáki Civil Fórum Facebook közösségi oldal is, ahol az ICK székfoglalói által szervezett programokra készitett Facebook Események láthatóságán túl, hozzászólásokra is lehetoség van!

A Facebook Események létrehozásához szükséges technikai ismeretek itt találhatóak!